TR / EN

SezinTeach21 Eğitimciler Program Medya Geçmiş Yıllar Kayıt İletişim

21. Yüzyıl Eğitim Sempozyumu, 2-3 Kasım 2013 tarihlerinde Özel Sezin Okulu Çekmeköy kampüsünde gerçekleşti.

SezinTeach21
Özel Sezin Okulu 50. yıl etkinlikleri kapsamında yenilikçi ve uluslararası bir eğitim sempozyumuna ev sahipliği yaptı. Sezin Okulu ve The School at Columbia University işbirliğiyle gerçekleştirilen, eğitimcilere yönelik “SezinTeach21 Eğitim Sempozyumu” kapsamında 21. yüzyılın inovatif öğretme ve öğrenme teknikleri üzerine workshop, konferans ve paneller düzenlendi.

Eğitim Dünyasına Destek
ABD'nin en saygın üniversitelerinden Columbia University bünyesindeki özel ilköğretim kurumu The School at Columbia'nın Teach 21 Enstitüsü' nün katkısıyla düzenlenen sempozyum, “Öğretmenden Öğretmene Aktarım” ilkesine dayanıyor. Sezin Okulu' nun, 50 yıllık eğitimci kimliğinin sorumluluğuyla düzenlediği bu sempozyuma Sezin Okulu' nun öğretmenleriyle devlet okullarından, özel okullardan ve üniversitelerden de eğitimciler katıldı.

Eğitim Guruları Sezin Okulu' nda
Sempozyuma MIT (Massachussets Institute of Technology) profesörlerinden ve Lego'nun eğitim danışmanlarından Prof. Edith K. Ackermann, ünlü psikolog ve yazar Prof.Dr. Doğan Cüceloğlu, Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı ve Sezin Anaokulu' nun ilk öğretmeni Prof. Dr. Ayla Oktay konuşmacı olarak katılırken Amerikan Başkanı Barack Obama tarafından 2010 Bilim ve Matematik Eğitimi ödüllü, Teach21 kurucusu, halen Stevens Institute of Technology bünyesinde görev yapan Gregory Benedis-Grab, The School at Columbia University kurucu üyelerinden ilköğretim müdürü Kathryn Kaiser, Amerika Başkanı Barack Obama'nın verdiği Matematik Eğitiminde Üstün Başarı Ödülünün sahibi Julie Broderick, Salzburg Orff enstitüsünde müzik eğitimi alan, sanatın müfredatın tümüne yayılması için yenilikçi eğitimler gerçekleştiren Sheila O'Shea da çalıştay eğitmeni olarak yer aldı.

Rekor Katılım
Sezin Okulu Çekmeköy kampüsünde gerçekleşen, üç gün süren SezinTeach21 sempozyumuna katılım rekor düzeydeydi. Farklı eğitim kurumlarından gelen eğitimciler ve Sezin Okulu öğretmenleri konferanslara, çalıştaylara katılırken Prof. Edith K. Ackermann ve SezinTeach21 eğitmenleri de Sezin Okulu' ndaki çalışmaları yakından izlediler. SezinTeach21 eğitmenleri Prof. Edith K. Ackermann sanat çalışmalarına ve öğrencilerde gözlemledikleri davranışlara hayranlıklarını belirttiler. Sezin Okulu Fütürizm Kulübü öğrencilerinin röportaj yaptığı Prof. Edith K. Ackermann "21. yüzyıl tasarımın yüzyılı olacak, Sezin Okulu' nda bunun çok güzel örneklerini gördüm." dedi..

Teach21 Nedir?
Teach21, The School at Columbia University eğitmenleri tarafından geliştirilmiş ve üç yıldır The School at Columbia University, New York kampüsünde sürdürülen profesyonel öğretmen eğitim programıdır. “21. yüzyılda eğitim nasıl olmalıdır?” sorusundan yola çıkan Teach21 eğitmenleri, bu eğitimlerde ileri teknoloji ve pedagojik yapılara dayanan sınıf tecrübelerini katılımcı eğitmenlere aktarma imkanını buluyorlar. SezinTeach21 ise bu eğitimin, Türk ve yabancı uzmanların katılımıyla genişletilmiş ve Türkiye eğitim koşullarına uyarlanmış halidir.

Eğitimcilere Yönelik Workshop Konuları ve Panel
Üç gün süren sempozyumda; “Workshop Modeli Üzerinden Farklılaştırılmış Öğrenme, Tasarımcı Düşünce Modeli ve Yenilikçi Eğitim Programları, Eğitim Programlarının Sanatla Birleşimi, İşbirliğini Teşvik Etmek için Teknolojiyi Kullanmak, Şehri Öğrenme Ortamı Olarak Kullanma, İlerlemeci Sınıf Ortamı Oluşturma, Sanatla Dilbilimi Derslerini Birleştirmede Yenilikçi Proje Yaklaşımı, Sorgulama Yaklaşımları, Öğretimde Yaratıcılık ve İnovasyon, Hızla Değişim, Teknolojiyi Öğretim ve Öğrenmeye Entegre Etmek İçin Yenilikçi Çözümler” konularında workshoplar düzenlendi.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği etkileyici çalışmaların yer aldığı workshoplar ve Sezin Okulu velilerinin de katıldığı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ve Prof. Edith K. Ackermann'ın konferanslarının ardından sempozyuma konuşmacı ve eğitmen olarak katılan uzmanların 21. yüzyıl eğitimi üzerine görüşlerini paylaştıkları dinleyici sorularının yanıtlandığı panelle sempozyum sona erdi.